Ροή ειδήσεων

Εργολήπτες απ’ όλη την Ελλάδα είπαν όχι χθες σε δημοπράτηση έργου στο Δήμο Καλαμάτας

Ούτε μία οικονομική προσφορά, ακόμα και από εργολάβους και εργολήπτες δημοσίων έργων που είχαν φθάσει στην Καλαμάτα από την άλλη άκρη της Ελλάδας, χθες στο Δήμο Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια διενέργειας διαγωνισμού για την κατασκευή έργου, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό.
Ειδικότερα, χθες στο Δήμο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε δημοπρασία του έργου «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην καρδιολογικής κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας για τη στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 1.364.000 ευρώ.
 
50 εργολάβοι
Για τη δημοπράτηση του έργου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 εργολάβοι δημοσίων έργων, ενώ είχαν έρθει ακόμα και από την Κοζάνη και άλλα μέρη της Ελλάδας. Όλοι, όμως, συμφώνησαν να απέχουν, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του τεχνικού – εργοληπτικού κόσμου (ΠΕΣΕΔΕ, ΤΕΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ), που έχουν ως στόχο τη ματαίωση των αντιασφαλιστικών μέτρων, τα οποία, όπως τόνισαν οι εργολάβοι, οδηγούν στην εξαφάνιση των μικρών και μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων.
Μάλιστα, οι εργολάβοι υπέγραψαν σχετικό έγγραφο, το οποίο κατέθεσαν και επίσημα στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δε πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, δήλωσε: «Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και, κυρίως, από εργοληπτικές εταιρείες εκτός Μεσσηνίας. Δε δόθηκε καμιά οικονομική προσφορά και οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην αποχή που έχει εξαγγείλει ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μεσσηνίας, μαζί με την ΠΕΣΕΔΕ, το ΤΕΕ και την ΕΜΔΥΔΑΣ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση. Ένα νομοσχέδιο που εξαφανίζει και οδηγεί στην ανεργία τους μικρούς και μικρομεσαίους εργολήπτες, οδηγεί στη μετανάστευση τους νέους μηχανικούς και στη ζητιανιά τους συνταξιούχους. Ειδικότερα, εξωθεί τους μικρούς και μικρομεσαίους εργολήπτες εκτός επαγγέλματος ή υπάλληλους στους μεγαλοεργολάβους, αφού θα τους στερήσει τις εγγυητικές επιστολές που εκδίδουν σήμερα χωρίς προϋποθέσεις από το ΤΣΜΕΔΕ, σπρώχνοντάς τους στο κλειστό σήμερα τραπεζικό σύστημα».
 
Κοροϊδία το νέο Ταμείο
Επίσης, ο κ. Γεωργουλόπουλος παρατήρησε ότι η δημιουργία του ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την έκδοση εγγυητικών επιστολών, είναι μια ακόμη κοροϊδία, καθώς κανένα ταμείο ή οργανισμός δε θα εγγυηθεί σε κανέναν εργολάβο χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις και τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ (ύψους 2 δισ.), τα οποία προφανώς θα διατεθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων άλλων ασφαλιστικών ταμείων στο ενιαίο υπερταμείο.
Τέλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, ο κ. Γεωργουλόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εργολήπτες εκτός Μεσσηνίας που, παρά τα μεγάλα έξοδά τους, συμμετείχαν στην αποχή, καθώς και για τη συμπαράσταση στη χθεσινή τους κινητοποίηση το ΤΕΕ  Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μεσσηνίας, το Σύλλογο Ηλεκτρολόγων -Μηχανολόγων Μηχανικών Μεσσηνίας και το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών

Απο το http://www.tharrosnews.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ