Ροή ειδήσεων

Αποτελέσματα Εκλογών ΤΕΕ 2016 για την Κεντρική “Αντιπροσωπεία Τ.Ε.Ε.” – Τα αποτελέσματα του συνδυασμού “ΤΕΕ υπό κατασκευή – Μηχανικοί της Κατασκευής για το ΤΕΕ”

Η καταμέτρηση δίνει στο συνδυασμό "ΤΕΕ υπό κατασκευή – Μηχανικοί της Κατασκευής για το ΤΕΕ" την 14η θέση μεταξύ 21 παρατάξεων, με 478 ψήφους και ποσοστό 1,54%, ενώ θα καταλάβει 2 έδρες (1 στην Κεντρ. Μακεδονία και άλλη μία σε κάποια από τις άλλες Περιφέρειες).

Ο συνδυασμός ξεκίνησε μόλις ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές, ως ένα νεοσύστατο αμιγώς "κλαδικό" ψηφοδέλτιο, χωρίς πολιτική ή άλλη στήριξη, με μόνο όπλο, την επιθυμία των συναδέλφων για μια πιο ουσιαστική εκπροσώπηση του Κόσμου της κατασκευής στο Τεχνικό Επιμελητήριο και έδωσε την "μάχη του σταυρού", μέσα σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα, όπου οι μεγάλες παρατάξεις μετέτρεψαν σε πολιτική σύγκρουση.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω, θεωρούμε ότι καταφέραμε να φέρουμε ένα ευπρόσωπο και αξιοπρεπές αποτέλεσμα και για πρώτη φορά οι μικρομεσαίες κατασκευαστικές επιχειρήσεις αποκτούν γνήσια κλαδική φωνή στο κεντρικό ΤΕΕ.

Ας λάβουμε επίσης υπ' όψη μας ότι είχαμε θετικότερο αποτέλεσμα από αρκετούς άλλους συνδυασμούς, παλαιότερους και πιο αναγνωρίσιμους.

Μάλιστα κατά τόπους, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα καλά, όπως στην Καρδίτσα (45 ψήφοι 13,60% 2η δύναμη στον Νομό), την Δυτική Μακεδονία (59 ψήφοι 5,23% 5η δύναμη), την Κεντρική Μακεδονία (206 ψήφοι 4,34% 7η δύναμη), ενώ ενθαρρυντική ήταν και η συμμετοχή στην Δυτ. Ελλάδα (30 ψήφοι) και στην Θράκη (25 ψήφοι).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συμμετείχαν για την προσπάθεια και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν.

Νομίζουμε ότι στο μέλλον θα δικαιωθεί η επιλογή μας και οι επόμενοι συνάδελφοι που θα διεκδικήσουν με αυτό το ψηφοδέλτιο, την εκπροσώπηση των μικρομεσαίων της κατασκευής στο ΤΕΕ, θα βρουν τον δρόμο χαραγμένο, χάρη στην προσπάθειά όλων μας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ