Ροή ειδήσεων

ΣΠΕΔΕ Ν. ΛΕΣΒΟΥ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΕΣΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΠΕΔΕ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΕΡΜΟΥ 300-304
81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΤΗΛ. 22510 25159
ΦΑΞ 22510 20136
 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΕΣΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΣΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αγαπητοί συναδελφοι,

Μετά τις εξαγγελίες της Κυβερνησης για άμεση αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά , ο εργοληπτικος κόσμος των περιοχών μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε συνδυασμό δε, και με το γεγονός της μη χρέωσης ΦΠΑ στα τιμολόγια των αναδόχων, σε έργα κοινωφελών δικτύων ( Ν.4281/14), η κατάσταση μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι συνθήκες εκτέλεσης δημοσίων έργων ιδιαίτερα σε νησιωτικές παραμεθόριες περιοχές, παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που αφορούν τοσο στην κατασκευή του έργου, οσο και στην αγορά και μεταφορά υλικών . Επι σειρά ετών κατα το παρελθόν, ειδική επιτροπή είχε συντάξει πίνακα προσαυξήσεων σε τιμές που ενσωματώνονταν στη μελέτη των έργων και αφορούσε προσαυξήσεις λόγω θαλάσσιας μεταφοράς . Ο πίνακας αυτός δεν εφαρμόζεται πια απο  καμία υπηρεσία και επιπρόσθετα το ποσοστό του ΦΠΑ που ήταν στο 16%, θα αυξηθεί με αποτέλεσμα η οποία κατασκευαστική ενέργεια απο πλευράς μας να κρίνεται τελείως ασύμφορη.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ειναι γεγονός αδιαμφισβήτητο οτι ο κλάδος της κατασκευής δημοσίων έργων βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Κάποιοι όμως , στην πλειοψηφία τους μικρομεςαιουι εργοληπτες , μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ισως ειναι αδύνατον να τα αντιμετωπίσουν μόνοι τους.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, σας καλεί να συντάξουμε απο κοινού επιστολή διαμαρτυριας προς τον υπουργό υποδομών , μεταφορών και δικτύων αλλα και οποία άλλη ενέργεια εσεις κρίνετε αναγκαία προκειμένου να σταματησουμε κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυξησης του ΦΠΑ στα νησιά αλλα και την κατάργηση της μη επιβολής ΦΠΑ σε τεχνικά έργα αφου έχει επιφέρει ασφυξία στις εργοληπτικές επιχειρήσεις.

                                                                          

                                                                               ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 25/5/15

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΠΕΔΕ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

                                                                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                                          ΑΨΩΚΑΡΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

Κατηγορία:
Βήμα
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ