Ροή ειδήσεων

ΣΕΔΕ Φθιώτιδας – Αποχή από δημοπρασίες λόγω ανεπαρκών τιμολογίων

 

Ο ΣΕΔΕ Νομού Φθιώτιδας με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 93, της 12-6-2007), προς την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Λαμίας, που υπογράφουν ο πρόεδρός της Νικόλαος Καλτσάς και ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Παπαϊωάννου, εξηγεί ότι ο λόγος αποχής των εργοληπτών από δημοπρασίες είναι η αδυναμία τους να δώσουν προσφορές επειδή τα τιμολόγια είναι ανεπαρκή. Ειδικότερα ο Σύνδεσμος επισημαίνει: 
 
«Με την ευκαιρία των δημοπρασιών του Δήμου Λαμίας, τόσο της Τρίτης 29/5/2007 με τίτλο «Διανοίξεις-αντιστηρίξεις Δημοτικών οδών», όσο και της επόμενης 5/6/07, με τίτλο «Κατασκευή οδού Κνωσσού και παρόδων», θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τα τιμολογιακά άρθρα και τις τιμές αυτών που χρησιμοποιούνται καθώς και την αδυναμία υποβολής προσφοράς από τους συναδέλφους.
Αυτά τα έργα, τα οποία είναι μικρής κλίμακας και εντός πόλεως, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες όπως μικρές ποσότητες, υποαπασχόληση προσωπικού, απαραίτητη ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων και διέλευσης πεζών κ.α οι οποίες δημιουργούνε αυξημένο κόστος. Είναι κατανοητό πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται τα ίδια άρθρα και τιμές μονάδος που χρησιμοποιούνται στην εθνική οδοποιία. Θα πρέπει να επιλεχθούν κάποια άρθρα που να αντιστοιχούν καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες των μικρών αυτών έργων, να γίνει ακόμη ίσως και η σύνταξη κάποιων νέων τμών και να πληρώνονται απολογιστικά κάποιες εργασίες.
Το κόστος αυτών των έργων, με τις συνεχείς αυξήσεις τον τελευταίο καιρό σε πετρέλαιο, τσιμέντο, σίδερο και όλα τα οικοδομικά υλικά, κάνει ασύμφορη την επίδοση ακόμη και μηδενικής έκπτωσης από τα μέλη του συνδέσμου μας.
Αυτός είναι και ο λόγος της αποχής μας από αυτές τις δημοπρασίες και όσες άλλες παρόμοιες δημοπρατηθούν».
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ