Ροή ειδήσεων

Πρόσκληση του Σ.Ε.Δ.Ε. Πέλλας σε Ημερίδα με θέμα: ‘Νομικά Θέματα Δημοσίων Έργων’ στις 10 Απριλίου

Η πρόσκληση του Σ.Ε.Δ.Ε. Πέλλας βρίσκεται εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Έδεσσα η ημερίδα του Συνδέσμου με νομικά θέματα Δημοσίων Έργων. Τις εισηγήσεις ανέπτυξαν οι δικηγόροι Τάσος Γακίδης, Νομικός Σύμβουλος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. και Γεώργιος Δανιήλ. Ο Πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Θεόδωρος Κουκουλής αναφέρθηκε στα προβλήματα των Δημοσίων Έργων του Νομού καταγγέλλοντας τη λειτουργία της Διαχειριστικής Αρχής ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα λογαριασμών και ΑΠΕ. Επίσης εξέφρασε την αγανάκτηση των μελών του Συνδέσμου προς την Δ.Ε. των Μηχ. & Εργ. Δ.Ε. του Ε.Τ.Α.Α., τόσο για την παρακράτηση των χρημάτων των συναδέλφων στην έκδοση εγγυητικών, όσο και στην συγκρότηση της Εποπτεύουσας Επιτροπής όπου αγνόησε τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου και τοποθέτησε μέλος της ανύπαρκτης συνδικαλιστικά στον Νομό Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. παραβιάζοντας κατάφορα την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος ενημέρωσε τους συναδέλφους για όλες τις ενέργειες της Ένωσης σε κεντρικό επίπεδο ΥΠΕΧΩΔΕ, (τιμολόγια, άσφαλτο, αναθεωρήσεις), ΥΠΟΙΟ, (προκαταβλητέος φόρος, αυτοπεραίωση χρήσεων, συμψηφισμός Φ.Π.Α.), Υπουργείο Εσωτερικών, (αύξηση Π.Δ.Ε., τροποποίηση Π.Δ.171/87, διαφάνεια δημοπρατήσεων, πληρωμές), ΤΕΜΠΜΕ, Ενοποίηση Εργοληπτικών Οργανώσεων. Επίσης, αντάλλαξε απόψεις με τους συναδέλφους για το θέμα των συστημάτων δημοπράτησης των έργων, με αφορμή τη συναίνεση της ΠΕΣΕΔΕ στο σύστημα ελεύθερης συμπλήρωσης τιμολογίου στα μεγάλα έργα προυπολογισμού άνω των 5,5 εκ. ευρώ.
Οι νομικοί δέχθηκαν πολλά ερωτήματα και η παραίνεση ήταν για ερωτήσεις με e-mail προκειμένου να αναρτηθούν με τις απαντήσεις τους στο www.pesede.gr ώστε να ενημερώνονται όλα τα μέλη της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Στην εκδήλωση παρευβρέθηκε και ο Μεταξάς Βασιλείου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημαθίας και εκπρόσωπος της Κεντρικής Μακεδονίας στο Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ