Ροή ειδήσεων

Παρεμπόδιση συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Δελτίο τύπου του ΕΤΑΑ 15-05-2014

Το Δελτίο τύπου του ΕΤΑΑ 15-05-2014:

Προς πληροφόρηση όλων των ασφαλισμένων όλων των Τομέων του Ε.Τ.Α.Α. ως Πρόεδρος του, έχω υποχρέωση να αναφέρω τα εξής:

σήμερα 15.05.2014 ήταν ημέρα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ. Στην Ημερήσια Διάταξη, που περιελάμβανε μόνο 17 θέματα, δεν περιλαμβάνονταν καθόλου θέματα των Τομέων Μηχανικών και ΕΔΕ , αλλά μόνο θέματα του Τομέα Νομικών και των Τομέων Υγειονομικών.

Επισημαίνεται δε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ.,  προτίθετο να ανακοινώσει – και ήταν ευρέως γνωστό- θέμα που αφορούσε το υπαλληλικό προσωπικό του Ε.Τ.Α.Α., ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Συλλόγου των εργαζομένων, συμμεριζόμενος την αγωνία τους για την πορεία του Ταμείου.

Η συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Την στιγμή που γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια ανόρθωσης  του Ταμείου με ενέργειες που παραμερίζουν «άρρωστες» νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος που έφτασαν όχι μόνο το Ταμείο αλλά και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού,  είναι αδιανόητο εικοσιπέντε (25) μηχανικοί, άνευ λόγου και αιτίας, χωρίς να υπάρχει καν θέμα των Τομέων Μηχανικών & ΕΔΕ στην Ημερήσια Διάταξη, να παρεμποδίζουν την διαδικασία εισόδου των μελών του Δ.Σ. και των εισηγητών υπαλλήλων, μόνο και μόνο «για να μη γίνει συμβούλιο».

Ενέργειες τέτοιου είδους στις υπάρχουσες συγκυρίες τορπιλίζουν το Ταμείο και δημιουργούν προβλήματα σε όλους του Τομείς του.

Επειδή η παρεμπόδιση της λειτουργίας της υπηρεσίας γίνεται τον τελευταίο καιρό επαναλαμβανόμενη πράξη, στη σημερινή αλλά και σε προηγούμενη παρεμπόδιση υπήρξε διακριτική παρέμβαση της αστυνομίας για την επίλυση του θέματος, απλά και μόνο για να υποδεικνύει στους παρανομούντες τα αδικήματα που διαπράττουν.

Εύχομαι να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και να μην υπερβούν τα όρια οι ομάδες «διαμαρτυρομένων», που λειτουργούν προβοκατόρικα ώστε να υποχρεώσουν την Διοίκηση σε ενέργειες επιβολής της έννομης τάξης (για τις οποίες θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες οι  ομάδες αυτές), ώστε να έχουν «υλικό για καταγγελία» και να καλύπτουν την ανυπαρξία προτάσεων και θέσεων που επανειλημμένα και εγγράφως τους έχει ζητηθεί να υποβάλουν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ε.Τ.Α.Α.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ