Ροή ειδήσεων

Κοινή δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού και του Προέδρoυ της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνου Μακέδου για τις εξελίξεις στην AtticaBank

Σε κοινή δήλωση για τις εξελίξεις στην AtticaBank προχώρησαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο Πρόεδρoς της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος, η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι αρχές της ισονομίας και της διαφάνειας είναι αδιαπραγμάτευτες για όσους συνδέουν τη θεσμική τους θέση με την προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος και τη διασφάλιση των συμφερόντων αυτών που εκπροσωπούν.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα  οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά ότι ζητάμε από την Τράπεζα της Ελλάδας και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας την επιτάχυνση του ελέγχου και τη δίκαιη διερεύνηση καθώς και την απόδοση ευθυνών προς όλους όσους τελικώς αποδειχθεί ότι λειτούργησαν εις βάρος της Τράπεζας και της επένδυσης του Ταμείου μας, όποιοι και εάν είναι αυτοί, όποιες θέσεις και εάν κατέχουν.

Δεν είμαστε δικαστές, αλλά δεν θα χαριστούμε σε κανέναν που λειτούργησε με μη σύννομο τρόπο από όπου και αν προέρχεται. Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε κυβερνήσεις, κόμματα, «χρώματα», κοινωνικές σχέσεις, χρονικές περιόδους.

Παρόλο που οι συντάξεις και οι υπόλοιπες παροχές του Ταμείου προς τα μέλη μας είναι εξασφαλισμένες, οι μηχανικοί που τόσο δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την ύφεση και την υπέρμετρη φορολόγηση, δεν ανέχονται από κανένα να «παίζει» με τους κόπους τους και τα χρήματά τους.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ευθύνη εκπροσώπησης του κλάδου των μηχανικών και τη σύγχυση που προκαλεί η έντονη παραφιλογία των τελευταίων ημερών, ζητάμε να κοινοποιηθεί το πόρισμα της ΤτΕ και του SSM, άμεσα στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ ώστε να διασφαλιστεί έτσι η σωστή και πλήρη γνώση του περιεχομένου του.

Τέλος, είμαστε αρωγοί της δύσκολης και απαιτητικής προσπάθειας της σημερινής διοίκησης του Attica Bank και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι θα ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θεσμικό και ελεγκτικό μας ρόλο, ώστε να προστατευτεί η στρατηγική επένδυση του Ταμείου μας.»

Την κοινή δήλωση θα την διαβάσετε εδώ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ