Ροή ειδήσεων

Δελτίο Τύπου Αποχής Εργοληπτών

 

Αποχή από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων αποφάσισε η Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. για τις 06 – 14 Φεβρουαρίου 2007, κατά την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Προεδρείων Συνδέσμων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 09 Δεκεμβρίου 2006 με συμμετοχή 32 Συνδέσμων από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

 
Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις που θα γίνουν αυτό το διάστημα σε όλη τη χώρα αφορούν: Τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες του επαγγέλματος, ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις. Τη μη αναπροσαρμογή των τιμών δημοπράτησης των έργων τα τελευταία δύο χρόνια και το πάγωμα τους στα επίπεδα του Γ’ τριμήνου του 2004 (οπότε και υπέστησαν μείωση της τάξης των 30% με τα «προσωρινά τιμολόγια» του ΥΠΕΧΩΔΕ). Τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στις πληρωμές έργων που έχουν εκτελεστεί. Τέλος, τις απαράδεκτες μέσω ΣΔΙΤ ομαδοποιήσεις έργων μικρού προϋπολογισμού που έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση έργων Σχολικής Στέγης, Πυροσβεστικών και Αστυνομικών Σταθμών στις πολύ μεγάλες Εταιρείες που συμπράττουν με Τράπεζες και οδηγούν στον αφανισμό των επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους του κατασκευαστικού κλάδου.
 
Για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων η Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. υπέβαλε πρόταση στην Συντονιστική Επιτροπή των Εργοληπτικών Οργανώσεων για τη συνδιοργάνωση και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Θα επιδιώξει επίσης την έμπρακτη συμμετοχή στην αποχή και των άλλων Ενώσεων Μελετητών Δημοσίων Έργων και της ΕΜΔΥΔΑΣ, κλάδοι που ασχολούνται με τη μελέτη και τη διοίκηση των Δημοσίων Έργων και ομοίως αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.
 
Από τα Γραφεία της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ