Ροή ειδήσεων

Κοινή επιστολή των Εργοληπτικών Οργανώσεων για οφειλές σε εργοληπτικές επιχειρήσεις

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι εργοληπτικές οργανώσεις ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ στην Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα: «Σε καθεστώς μόνιμης οικονομικής «ομηρίας» οι ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις – Καμία προοπτική επιστροφής σε συνθήκες κανονικότητας του κατασκευαστικού κλάδου».

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Πρόεδροι των Οργανώσεων, τονίζεται η πολύμηνη καθυστέρηση εξόφλησης των οικονομικών οφειλών απέναντι στις εργοληπτικές επιχειρήσεις, γεγονός που «οδηγεί σε πλήρη απορρύθμιση του κλάδου, στην διακοπή εκτέλεσης μικρών και μεγάλων δημοσίων έργων και φυσικά απειλεί την βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων».

Οι Κ. Γκολιόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ, Μ. Τσιομπάνου, Πρόεδρος ΠΕΣΕΔΕ, Ζ. Αθουσάκης, Πρόεδρος ΣΑΤΕ και Γ. Συριανός, Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για τη διευθέτηση του θέματος και άμεση πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την οριστική αλλαγή του οικονομικού περιβάλλοντος λειτουργίας των εργοληπτικών επιχειρήσεων

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ