Ο Γιώργος Στασινός νέος πρόεδρος του ΤΕΕ

ΨΗΦΙΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΕΕ

«Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοι σου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνον για το ΤΕΕ αλλά και για τη χώρα» τόνισε αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους μηχανικούς έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο, που χρειάζεται η χώρα». Ο Γιώργος Στασινός, πολιτικός μηχανικός, με παρουσία στο ΤΕΕ ως μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ από το 2006 και Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ από το 2014, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ- Ανανέωση Πρωτοπορία) αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης και «Βουλής των Μηχανικών», σε εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο (9 – 10 Μαΐου 2015).  Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε με δύο ψηφοφορίες. Στην τελική, δεύτερη ψηφοφορία ο Γιώργος Στασινός ήρθε πρώτος και αναδείχθηκε πρόεδρος της ΔΕ ΤΕΕ, συγκεντρώνοντας 66 ψήφους, έναντι των Ανδρεαδάκη Νικόλαου (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) με 54 ψήφους και Σεραφίδη Θεόδωρου (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- ΕλΕΜ) με  22 ψήφους.

Ψηφοφορίες

Στις εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη του νέου προέδρου Δ.Ε. ΤΕΕ, πήραν μέρος οι παρακάτω υποψήφιοι και οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν ως εξής:

-Πρώτη ψηφοφορία: Ψήφισαν 153, έγκυρα 102, άκυρα 6, λευκά 45. Έλαβαν: Ανδρεαδάκης Νικόλαος (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) 46 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- ΕλΕΜ) 30 ψήφους, Μήλης Νικόλαος (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) 26 ψήφους.

-Δεύτερη ψηφοφορία: Ψήφισαν 146, έγκυρα 142, άκυρο 1, λευκά 3. Έλαβαν: Στασινός Γεώργιος (ΔΚΜ – Ανανέωση Πρωτοπορία) 66 ψήφους, Ανδρεαδάκης Νικόλαος 54 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος 22 ψήφους. Από τη δεύτερη ψηφοφορία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γ. Στασινός.

Δήλωση προέδρου ΤΕΕ

Μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοι σου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνον για το ΤΕΕ αλλά και για τη χώρα. Και θα το πράξουμε, γιατί ζούμε στην αγορά και δημιουργούμε στην κοινωνία. Στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους μηχανικούς έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο, που χρειάζεται η χώρα. Τίποτε δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν, μπορούν και ξέρουν. Σε όλους μας».

Βιογραφικό σημείωμα του Γιώργου Στασινού

-ΣΗΜΕΡΑ: Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών – Ελεύθερος Επαγγελματίας. Σύμβουλος  Δημόσιων  Οργανισμών, ΕΠ. Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.  Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, Πρόεδρος ΔΚΜ.

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗTΑ: Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004-2010). Μέλος ΔΣ ΟΣΕ ΑΕ (2009). Πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Όλοι διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι» (2006-2007). Μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ (2001-2004). Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ (1998-2006)

-ΚΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ  (2014 – σήμερα). Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας  (2012-2014). Πρόεδρος ΔΚΜ (2011 – σήμερα). Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (2006-σήμερα)

-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: Σύμβουλος Δημόσιων Οργανισμών, ΕΠ. Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων (2010 – σήμερα). Σύμβουλος διαχείρισης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων – Αναπτυξιακός Νόμος (2009 – σήμερα). Σύμβουλος διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) (2009 – σήμερα). Μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή σημαντικών έργων (δημόσια σχολεία, μουσεία, υδραγωγεία κλπ) στο εξωτερικό. Μελέτη επίβλεψη κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων. Μελέτη επίβλεψη κατασκευή εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων. Έκδοση οικοδομικών αδειών. Επίβλεψη οικοδομών. Κατασκευή στρατιωτικών έργων. Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας. Κατασκευαστής ιδιωτικών έργων. Διαχείριση-εκμετάλλευση ακινήτων.

Κατηγορία: 
Φορέας: