Δελτίο Τύπου Αποχής Κοινό

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωση σήμερα η αποχή των Εργοληπτών από τους διαγωνισμούς  

Επιτυχία σημείωσε η σημερινή αποχή από τις δημοπρασίες Δημοσίων Έργων που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Εργοληπτικών Οργανώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι σε όλη την Ελλάδα ματαιώθηκαν δημοπρασίες με συνολικό προϋπολογισμό 140.000.000 ευρώ.
 
Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις επισημαίνουν για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας για την επίτευξη των παραπάνω θα είναι συνεχής, τόσο με κινητοποιήσεις, όσο και με προσπάθειες καθιέρωσης μόνιμου, εποικοδομητικού και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Επίσης, καλούν όλα τα μέλη τους να πάρουν μέρος με την ίδια μαζικότητα και κατά την αποχή από τις δημοπρασίες που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου 2007, και να αγωνιστούν για:
 
1.  Να σταματήσει η συνεχής μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και να αποπληρώνονται έγκαιρα οι οφειλές του Δημοσίου. Η μείωση του Π.Δ.Ε. δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην απορρόφηση των κονδυλίων του 3ου και 4ου Κ.Π.Σ. με κίνδυνο απώλειας πολύτιμων πόρων για την χώρα, και παράλληλα δεν επιτρέπει την δημοπράτηση μικρών και μεσαίων αλλά αναγκαίων έργων.
2.  Να συνταχθούν επιτέλους σωστά τιμολόγια με έγκυρες αναλύσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα με άμεση αναπροσαρμογή των τιμών που είναι κάτω του κόστους.
3.  Μέχρι να γίνει συνεπές το Δημόσιο προς τις πληρωμές, να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των φορολογικών υποχρεώσεων των Εργοληπτών με τις οφειλές και να μην αιφνιδιάζει φορολογικά τους μικρούς Εργολήπτες.
 
η Συντονιστική Επιτροπή
 
ΠΕΔΜΕΔΕ
 ΠΕΔΜΗΕΔΕ
ΠΕΣΕΔΕ
ΣΑΤΕ
ΣΤΕΑΤ
 
 
 
 
 
 
Κατηγορία: